Loading...

Wie is Naomi?

Zangdocent, stembevrijding docent en zangeres

Over Naomi

Mijn naam is Naomi Driessen van Heemskerk geboren te Zaandam, sinds 2008 wonende in Haarlem en nu wonende in het prachtige dorpje De Weere.

Met veel liefde voor mijn vak, deel ik graag mijn kennis met mijn leerlingen. Ik ervaar enorm veel vreugde in het lesgeven aan zowel kinderen, adolescenten, volwassenen en jongeren met een beperking of leerlingen met stemstoornissen. Ik begin met de leeftijd vanaf zes jaar en de oudste leerling die ik heb mogen lesgeven was tweeëntachtig. Zingen is voor alle leeftijden en mag vooral vanuit vreugde en plezier uitgevoerd worden. Ik vind het daarom ook zeer belangrijk dat ik een veilige en vreugdevolle les situatie creëer, vanuit zachtheid liefde en kracht.

Hoe mijn liefde voor zingen is ontstaan.

Vanaf mijn twaalfde kwam ik erachter dat ik zingen erg leuk vond om te doen en dat ik hier graag mijn beroep van wilde maken. Het begon allemaal in Purmerend bij het NKT (Nederlands kinder theater) hier heb ik drie jaar ervaring opgedaan. Op mijn vijftiende ben ik zangles gaan volgen aan de muziekschool Fluxus te Zaandam. Hier heb ik vijf jaar zangles gehad. In de vijf jaar op de muziekschool heb ik veel podiumervaring opgedaan. Door goede begeleiding is het mij gelukt om aangenomen te worden op de Dutch Acadamy of Performing Arts.

Na vijf jaar intensief optredens en lessen te hebben gevolgd ben ik in 2013 afgestudeerd aan de DAPA (Dutch Acadamy of Performing Arts). Ik heb mogen optreden op verschillende podia in Nederland waaronder Carré, concertgebouw Amsterdam, Luxor theater, musical Awards en musical Singalong uitmarkt. In 2009 ben ik gestart met het geven van zanglessen en in 2012 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen
Naomi’s Art of Music.

In 2013 ben ik gestart aan de Logopedie opleiding en in 2018 muziekeducatie gaan volgen op het conservatorium Amsterdam. In hetzelfde jaar heb ik een koor opgericht voor jongeren met een beperking zoals autisme.

Vanaf 2019 ben ik mij gaan verdiepen in stembevrijding en geef hier inmiddels les in. Tijdens de stembevrijding lessen is het een ontdekkingsreis naar jouw innerlijke stem. Zingen is voor mij klanken maken, los van muziekbladen, noten en toonladders. Daarmee is zingen vrijheid, vanuit jouw lichaam in plaats vanuit jouw hoofd zingen. Hier begint mijn liefde voor stembevrijding. Door op dit energetisch vlak te werken, kan ik mijn leerlingen helpen blokkades op te heffen die zij tegenkomen tijdens het zingen. Zowel fysieke als emotionele blokkades.

Recensie

Vandaag heb ik zoiets moois meegemaakt. Ik had een online stembevrijding workshop van Naomi’s Art of Music. Dit was al lange tijd mijn wens en nu was het zover. Mijn mens vond het heel spannend, mijn essentie had reuze zin. Ze speelde op haar drum en hielp mij energetisch te openen en mijn blokkades op te heffen. De blokkades van het ‘goed’ willen doen, zo ook van mijn jaren lange verleden van strenge docenten op dans en zang academies. Ze opende letterlijk mijn klieren in mijn keel en met wat aarzelingen tussendoor lukte het me toch om me te ontspannen en echt te zingen. Ze hoorde Arabische klanken in mijn gezang en ik voelde mij een nubische prinses die haar volk aan sprak. Prachtig! Een grote dank voor jou Naomi van Heemskerk.